Alles wat je moet weten over Nespresso

Nespresso is al jarenlang een bekend begrip in de koffiewereld. Het is een sterk merk zoals Apple dat is: mensen die eenmaal een Nespresso machine hebben gekocht willen niets anders meer. De smaak is goed, de machine werkt eenvoudig en je hebt nauwelijks omkijken naar het schoonmaken en onderhoud. Maar is een Nespresso machine de juiste keuze en waar let je nu precies op?

Voor advies over Nespresso machines hebben we de hulp van baristaworden.nl ingeschakeld. De website voor advies voor koffiezetapparaten cups

Wat is Nespresso?

Nespresso is een merk en de uitvinder dan capsulesystemen. Met behulp van een capsule dat gevuld is met een koffieconcentraat zet je eenvoudig heerlijke koffie. Je plaats de capsule van Nespresso of een b-merk in de machine en drukt op de knop. Je hebt keuze uit 24 verschillende Nespresso capsules of koopt capsules van goedkopere merken. Nespresso capsules koop je op de website van Nespresso of in een Nespresso boutique.

Wat zijn de voor- en nadelen van Nespresso?

Het voordeel van Nespresso is dat je op eenvoudige wijze van heerlijke koffie kunt genieten. Zo druk je op een knop en de machine doet de rest. Ook heb je nauwelijks omkijken naar het schoonmaken en het onderhoud en zijn de machines voordelig in aanschaf. Een nadeel van Nespresso apparaten is dat de capsules behoorlijk aan de prijs zijn. Zo betaal je al gauw zo’n 0,30 eurocent per capsule. Nu Nespresso het patent op de capsules verloren heeft zijn er ook goedkopere alternatieven.

Een ander nadeel van Nespresso, waar niet veel mensen het over hebben, is de hoeveelheid afval. Het is mogelijk om lege capsules op te sturen naar Nespresso voor recycling, maar niet iedereen heeft hier zin in. Het aluminium als afvalproduct is nou niet bepaald goed voor het milieu. Vandaag de dag is het mogelijk om herbruikbare capsules te kopen die je zelf kunt vullen met gemalen koffie. De smaak is dan wel anders dan bij Nespresso capsules. 

Hoe zet je een cappuccino? 

Met een Nespresso apparaat zijn er verschillende manieren hoe je een cappuccino kunt zetten. De makkelijkste en goedkoopste manier is een losse melkopschuimer kopen. Je zult dan zelf wel het melkschuim in het kopje moeten gieten. Er zijn ook machines beschikbaar met een automatische melkfunctie waarmee je met een druk op de knop een cappuccino zet. Deze machines zijn voorzien van een melkreservoir. Deze vul je met melk en na afloop spoel je deze onder de kraan schoon.

De beste keuze voor cappuccino-liefhebbers

De beste optie voor Nespresso en cappuccino-liefhebbers is de Nespresso apparaten van Sage. Deze machines zijn voorzien van een automatisch stoompijpje. Je plaatst het melkkannetje onder de machine en drukt op de knop. In totaal heb je keuze uit 11 instellingen voor de textuur en 7 instellingen voor de temperatuur van het melkschuim. Het melkschuim giet je vervolgens zelf in het kopje. 

Laat een reactie achter