Barbecue, Barbeque of BBQ boxen

Barbecue wordt tegenwoordig op alle mogelijke manieren geschreven, maar wat is nu eigenlijk de juiste manier? Volgens het woordenboek en ook Wikipedia schrijf je het als “Barbecue”. BBQ kan wel gebruikt worden als afkorting maar barbeque is echt fout! Er zijn zelfs nog meer mogelijkheden hoe je barbecue kan schrijven. Op het internet circuleren verschillende benaming rond. Enkele daarvan zijn: Bar-B-Q, Bar-B-Que en BarbieQ. Deze worden vooral in de informele kringen en onder de jongeren gebruikt. Hoe je het ook schrijft, de boodschap blijft altijd hetzelfde. Barbecueën blijft een sociale aangelegenheid voor familie en vrienden. Als het weer ook nog mee zit en er is een beetje muziek dan voegt de barbecue zeker wat toe aan de sfeer. Ook deze zomer zullen weer grote groepen mensen avonden gezellig bijeenkomen en genieten van het heerlijke eten wat van de barbecue komt. Barbecue, Barbeque of BBQ, wat maakt het uit, zolang het maar gezellig is!

Het gemak van een BBQ box

Wanneer jij al beschikt over goede apparatuur heb je natuurlijk ook nog eten nodig om te kunnen bereiden. Naast vlees en vis ook brood en groenten. Hiervoor kun je een BBQ pakket bestellen bij een landelijke aanbieder zoals HelloFresh, Marley Spoon, Albert Heijn, Familiebox of supermarkten als Jumbo, Coop en Plus. Vaak zijn dit kant en klare BBQ-boxen met daarin alles wat je nodig hebt voor een lekkere avond BBQ’en.

Barbecue type

De tijd dat er alleen houtskoolbarbecues bestonden is voorgoed voorbij.  Voor diegenen die niet van de authentieke houtskool geur én smaak houden zijn er gasbarbecues en elektrische barbecues op de markt gebracht. Vaak mag je op campings niet meer barbecueën met een houtskool barbecue omdat dit brandgevaarlijk zou zijn. Gasbarbecues en elektrische barbecues zijn wat dat betreft dus prima alternatieven net als de befaamde Skottelbraai. De barbecue die uit Zuid-Afrika is komen overwaaien.

Alles over BBQ’en

De barbecue is ontdekt in de 17e eeuw door Franse en Engelse boekaniers? Deze zeevaarders waren vooral actief rond de Caribische eilanden. Indertijd was het erg lastig om vlees lang vers te houden. Het verhaal zegt dat de boekaniers een bepaalde techniek overnamen van inheemse piraten in het Caribische gebied. Zij roosterden hun vlees langzaam boven een houtskool vuur. Zij namen deze techniek mee naar Europa waar het snel bekend werd als “barbacoa“. In de loop der tijd is dit uitgegroeid tot het barbecueën wat wij vandaag de dag kennen. Vroeger was de barbecue een noodzakelijk kwaad, tegenwoordig is het vooral een sociaal gebeuren. Barbecueën doe je niet alleen, barbecueën doe je samen! De combinatie van lekker weer, gezelligheid en de geur van geroosterd vlees zorgen vaak voor onvergetelijke avonden.

Laat een reactie achter