De mooiste wijnkoelkasten voor 2022

Houd jij van een goede wijn? En haal je regelmatig een flesje in huis? Dan wil je natuurlijk dat deze wijn goed opgeslagen ligt. Helaas hebben we niet allemaal een wijnkelder onder ons huis, dus die opslagmethode is niet voor iedereen weggelegd. Je kunt er voor kiezen om te verhuizen naar een huis dat wel een kelder heeft, maar het kan ook anders.

Er zijn schitterende wijnkoelkasten op de markt te koop. Met een wijnkoelkast kun je jouw favoriete wijnen heerlijk op de juiste temperatuur houden. Zodoende liggen jouw wijntjes altijd grijp klaar en hoef je dit niet voor te bereiden als er bijvoorbeeld een verjaardag aan komt. Gewoon de koelkast gevuld houden en je bent altijd klaar voor een feestje.


Soorten wijnkoelkasten

Maar welke wijnkoelkast moet je nou kiezen? Als je eens lukraak op Google een zoekopdracht invult als wijnkoelkast, dan krijg je tientallen aanbieders in beeld. Klik je door de assortimenten dan kom je vele modellen tegen.

Allereerst is het belangrijk om voor jezelf te bepalen hoeveel flessen je gekoeld op voorraad wilt houden. Zijn dit tien flessen? Of wellicht twintig? Of misschien ben je wel groot verbruiker en heb je liever honderd flessen klaar voor gebruik liggen. Als je horeca ondernemer bent is dit natuurlijk goed denkbaar.
Voor alle boven genoemde wensen qua grootte zijn passende koelkasten te krijgen. Van een relatief kleine koelkast met plek voor zo’n twintig a dertig flessen (deze koelkasten hebben een formaat van een oven) tot een grote variant die plek bied aan wel honderdvijftig flessen.

De flessen kunnen bij al deze koelkasten liggen. Over het algemeen zijn al deze koelkasten voorzien van een vitrinedeur zodat je de flessen goed kunt zien liggen.
Bij de meer geavanceerde modellen zit een uitgebreide temperatuurregeling op de koelkasten. Zo houd je de complete controle over jouw eigen wijnvoorraad. Ook is verlichting mogelijk in de koelkast. Deze verlichting zal dan aan gaan op het moment dat je de deur open doet.

Wijnkoelkast aanschaffen


Als je een koelkast gaat aanschaffen, dan wil ik je een tip meegeven. Bij veel modellen, zo ook bij een aantal nieuwe modellen voor 2022, zitten er lades verwerkt in de kasten. De wijnflessen liggen dan op een aantal lades in de koelkast. Deze lades kun je dan uittrekken en zodoende kun je goed zien welk aanbod je in de koelkast hebt liggen. Persoonlijk vind ik dit een erg praktisch aspect.

Kortom, ook zonder wijnkelder is het heel goed mogelijk om je wijnflessen goed geacclimatiseerd klaar te hebben liggen voor elke gelegenheid.

Bron: Wineandbarrels

Laat een reactie achter