Een ijsblokjesmachine kopen voor in jouw horecazaak

glass, water, ice cubes

Er gaat helemaal niets boven een lekker gekoeld drankje met enkele ijsblokjes. Dat is natuurlijk niet in het minst het geval tijdens de warme zomermaanden. Daarnaast spreekt het eveneens voor zich dat ervoor het bereiden van bepaalde cocktails eveneens gebruik moet worden gemaakt van ijsblokjes. Het kopen van een ijsblokjesmachine om in je horecazaak te plaatsen is dan ook een absolute must. Bij het kopen van zo’n machine zijn er evenwel verschillende zaken waar je zeker aandachtig voor zal willen zijn. Om welke zaken het daarbij nu precies gaat vertellen we je bijzonder graag hier op deze pagina.

             Welke soorten ijs kan een ijsblokjesmachine maken?

Op het moment dat je overweegt om een ijsblokjesmachine te bestellen zal het je meteen duidelijk worden dat dit type apparaat verschillende soorten ijs kan produceren. In eerste instantie is het natuurlijk zo dat standaard ijsblokjes gemaakt kunnen worden. Dat is echter zeker niet alles. Wat bovendien namelijk ook te denken van zogenaamde crescent ijs? Het gaat hierbij om ijs die over een halvemaanvormig karakter beschikt. Dat is echter niet alles. Ook andere soorten ijs kunnen worden gemaakt met een dergelijk apparaat. Denk hierbij onder meer aan:

  • Cubelet ijs of schilferijs;
  • Bolvormig ijs;
  • Ster- en hartvormig ijs;

Je dient er wel rekening mee te houden dat niet alle ijsblokjesmachines over precies dezelfde mogelijkheden beschikken. Zijn er dus bepaalde zaken waar jij specifiek behoeften aan hebt? Dan moet je hier altijd even op voorhand grondig de nodige aandacht aan besteden alvorens tot het kopen van een bepaalde machine over te gaan.

             Waarom is een gesloten celsysteem zo belangrijk?

Er zijn een aantal zeer belangrijke aandachtspunten van toepassing voor wat het kopen van een ijsblokjesmachine betreft. Eén van de belangrijkste aandachtspunten heeft uiteraard betrekking tot het risico op besmetting door middel van bacteriën of schimmels. Om ervoor te zorgen dat het risico op dit vlak zo beperkt mogelijk kan worden gehouden wordt het sterk aangeraden om te kiezen voor een machine die beschikt over een zogenaamd gesloten celsysteem. Op deze manier kan je altijd rekenen op de best mogelijke bescherming tegen niet alleen bacteriën, maar ook tegen schimmels.

             Waar moet je verder nog rekening mee houden?

Het aanschaffen van een ijsblokjesmachine is natuurlijk nog maar één van de verschillende zaken waar je bij stil zal moeten blijven staan. Verder is er natuurlijk ook nog de vereiste voor een afvoer en een wateraansluiting. Voor de wateraansluiting van een dergelijke machine is een standaard wasmachinekraan een prima keuze. Deze oplossing is niet alleen voldoende, daarnaast is ze ook lekker goedkoop. Je moet er wel rekening mee houden dat de afvoer op de correcte hoogte dient te worden geplaatst. Dit omdat het lekwater uit de ijsmachine er door de zwaartekracht uitloopt. In principe wordt het aangeraden om deze afvoer te voorzien op een hoogte van tussen de 10 en 30 centimeter vanaf de vloer gemeten. Let wel, het spreekt voor zich dat dit niet alleen afhankelijk kan zijn van de gekozen ijsblokjesmachine, maar zeker ook van de opstelling waar gebruik van wordt gemaakt.

Kijk ook eens naar andere koel en vries oplossingen voor jouw horecabedrijf.

Laat een reactie achter