Kerstpakket – een slimme manier om je bedrijfsimago te benadrukken

Als ondernemer ben je slim bezig als je veel aandacht besteedt aan het komende kerstpakket. Want hier ligt een kans de connecties met je medewerkers, klanten en zakelijke partners te versterken. Een mooi pakket draagt bij aan een goed gevoel en blijk van waardering; en daar vallen mensen nu eenmaal voor. De cadeautjesdoos kan zo een middel zijn om de loyaliteit van zowel je personeel als ook je klanten te versterken. Hoe eenvoudig kan het zijn?

Het kerstpakket vanuit economisch perspectief

Onderzoek binnen de geschenkenbranche geeft een feilloze eindconclusie: een kerstpakket leidt tot enige vreugde en door het nuttigen van eetbare waren en drankjes uit dat pakket herhaalt die blijdschap zich nog eens. Fiscaal zijn er ook interessante kantjes aan de inkoop van kerstpakketten. Je moet dan wel onder een drempelbedrag blijven, de laatste tijd is dat 227 euro excl. btw. Dit geldt per zakenrelatie of klant. Schenk je dus een pakket van minder dan 227 euro, dan kun je de btw aftrekken. Koop je kerstpakketten voor je personeel? Tot een bepaalde grens kun je aan je werknemers ook belastingvrij iets schenken. 

Een thema werkt goed

Dat klinkt dus goed. Klanten blij, personeel blij, fiscus helpt mee. Alleen ben je er dan nog niet. Want er moet ook een daadwerkelijk kerstpakket komen, natuurlijk. Gelukkig zijn er speciale kerstcadeau winkels die inspelen op die behoefte. Die gespecialiseerd zijn in het samenstellen van aangename en aantrekkelijke kerstpakketten. Wees er op tijd bij om iets leuks te zoeken. Naarmate het jaar verder vordert, gaan namelijk de leukste pakketten uit de voorraad. Themapakketten zijn erg ‘in’ tegenwoordig. Dus moet het niet heel moeilijk zijn om zo’n thema te kunnen koppelen aan de producten of dienstverlening van je onderneming. Heb je een keten eethuizen, dan zou je kunnen kiezen voor een kookthema. Je kunt dan een pakket schenken met bijvoorbeeld sierlijke kruidenpotjes in een rek, begeleid met een boekje waarin de twintig bekendste kruidenmelanges zijn beschreven. 

Kerstpakket in huisstijl en met logo

Helemaal mooi wordt het als je minstens duizend pakketten nodig hebt voor klanten, relaties en personeel. Want dan kunnen kerstpakket bedrijven je adviseren over wondermooie kerstgeschenken. Je kunt dan speciale verpakkingen laten maken en de producten daarin goed afstemmen op je bedrijfsmissie of dienstverlening. Zo draag je je eigen corporate image mooi uit. En dan hoeven je geschenkjes ook niet allemaal in een standaard doos. Zit je in de haven industrie of in de scheepvaart? Maak dan een verpakking in duikboot vorm waarbinnen de lekkernijen verborgen zitten. 

Laat je personeel zelf kiezen

Voor je personeel kun je het ook anders aanpakken. Zij kiezen dan zelf wat ze in hun kerstpakket zouden willen. Je geeft hen via een mooi vormgegeven voucher toegang tot het internet. Zij selecteren vervolgens uit een enorm productenbestand wat ze graag in hun pakket zouden willen zien. Het online mandje wordt daarna leeg gekieperd bij een inpakbedrijf die alle voorkeuren netjes verpakt en op het bedrijf of thuis aflevert. De verrassing is er dan wellicht een beetje van af, maar de producten krijgen wel alle lof!

Laat een reactie achter