Spareribs, wat moet je precies over dit vlees weten?

Er zijn zo van die gerechten waar mensen over de hele wereld grote fan van zijn. Dat geldt onder meer voor de zogenaamde spareribs. Voor deze ribbetjes geldt dat je ze op heel wat plaatsen in de wereld kan eten. Bovendien zal je kunnen vaststellen dat de manier waarop ze worden bereid vaak aanzienlijk kan verschillen. Met een beetje geluk is het zelfs mogelijk om een keuze te maken tussen verschillende bereidingswijzen. In ieder geval, ben jij ook iemand die een lekkere portie magere ribbetjes op zijn tijd wel lust? Dan is het zeker interessant om verder te blijven lezen!

Wat zijn spareribs eigenlijk?

Voordat we verder gaan is het van belang om even te kijken naar wat spareribs nu precies zijn. Het gaat hierbij om deeltjes van de varkensribben welke zich uiteraard bevinden onder de maag en borst evenals achter de schouders. Het vlees bevindt zich zowel op als achter de botten. Voor heel wat mensen geldt dat ze hier grote fan van zijn. Dat niet in het minst omdat je ze eigenlijk op tal van verschillende manieren kan bereiden. Op deze manier kan er altijd wel een bepaalde bereidingswijze worden toegepast welke bij de persoon in kwestie die ze moet eten in de smaak zal vallen. 

Verschillende bereidingsmogelijkheden voor spareribs

Wanneer je informatie gaat opzoeken over spareribs en dan vooral over de bereiding daarvan zal je tot de conclusie komen dat er best heel wat verschillende mogelijkheden bestaan. Dat is onder meer het gevolg van het feit dat er al een groot aantal jaren voor wordt gekozen om dit vlees op verschillende manieren te bereiden. De kans is bijvoorbeeld zeer groot dat ook je grootmoeder dit in het verleden heeft gedaan. Het is evenwel vanzelfsprekend dat de bereidingswijze die toen werd toegepast en deze van tegenwoordig aanzienlijke verschillen kan vertonen. 

In ieder geval zal je in de praktijk kunnen vaststellen dat spareribs doorgaans ofwel op voorhand zijn gegaard ofwel zijn gemarineerd. Voor de pure ribbetjes geldt evenwel dat ze ook vaak worden gebruikt. Je kan ze in deze vorm bijvoorbeeld terugvinden in erwtensoep. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn dat de veelzijdigheid van dit geweldige vlees absoluut om duimen en vingers van af te likken is. Ga er dus zeker en vast ook in jouw keuken mee aan de slag!

Thuis eten of gewoon lekker uit eten gaan?

De populariteit waar de zogenaamde spareribs over beschikken heeft er door de jaren heen voor gezorgd dat ze op heel wat verschillende manieren gegeten kunnen worden. Wat dit betreft maken we ook een niet onbelangrijk onderscheid tussen de bereidingswijze die je bij je thuis kan toepassen evenals de bereiding die wordt gehanteerd door bijvoorbeeld een restaurant waarbij je gaat eten. Niet zelden is het zo dat en chef ervan houdt om zelf zijn creativiteit een beetje de vrije loop te laten bij het bereiden van spareribs. Dat uit zich in de praktijk dan vooral in de creatie van een bijzondere marinade. Op deze manier is het mogelijk om het vlees een geheel eigen touch te geven die mensen die het restaurant in kwestie bezoeken ongetwijfeld zullen weten te waarderen.

Laat een reactie achter