Wat is een high speed blender?

Gebruikmaken van een blender is tegenwoordig ongelofelijk populair. In het merendeel van de keukens is er dan ook wel zo’n apparaat terug te vinden. Wanneer je het aanbod met blenders gaat vergelijken zal je tot de conclusie komen dat er een onderscheid wordt gemaakt tussen verschillende soorten. Zo zijn er natuurlijk de standaard blenders, maar daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor een zogenaamde high speed blender. Voor deze laatste geldt dat ze beschikt over een aanzienlijk krachtigere motor. Deze werkt niet alleen sneller, maar daarnaast is het ook mogelijk om daarmee harde(re) voedingswaren tot puree te vermalen. In ieder geval, alles wat je graag wil weten over high speed blenders laten we je graag hieronder ontdekken.

Een merkelijk hogere snelheid om te benutten 

Een high speed blender kenmerkt zich uiteraard in eerste instantie door een hogere snelheid die kan worden benut. Deze hogere snelheid brengt twee concrete voordelen met zich mee. Niet alleen wordt het mogelijk om kleine gerechtjes merkelijk sneller te bereiden, daarnaast zal je ook kunnen vaststellen dat heel wat meer ingrediënten kunnen worden gemixt. Allround kan er dan ook worden geconcludeerd dat high speed blenders merkelijk interessanter en bovendien ook efficiënter zijn in vergelijking met standaard exemplaren. De kostprijs ligt bovendien slechts iets hoger.

Kan je zomaar alle ingrediënten mixen in een high speed blender?

De merkelijk grotere kracht waarmee een high speed blender werkt zorgt er in de praktijk uiteraard voor dat je heel wat meer ingrediënten kan gebruiken. Vezelrijke evenals harde ingrediënten vormen in de praktijk niet zelden een probleem voor een standaard blender. Een high speed exemplaar kan daar in principe moeiteloos mee omgaan. Dit gezegd hebbende neemt dit niet weg dat er in de praktijk door experten alsnog wordt aangeraden om verschillende ingrediënten eerst te weken. 

In het bijzonder wordt ervoor bovenstaande gekeken in de richting van noten. In principe zou het voor een power blender mogelijk moeten zijn om dergelijke ingrediënten gewoon eenvoudig en snel te blenden. Dat gezegd hebbende kan dit ongunstig zijn voor de messen. Het niet op voorhand weken van de noten zou er dan ook voor kunnen zorgen dat de noten veel sneller sporen van slijtage kunnen gaan vertonen. Dat kan uiteraard niet meteen de bedoeling zijn. In principe kunnen hardere ingrediënten dus perfect in een power blender, maar waakzaamheid is toch geboden.

Superblenders | Ingrediënten klaar? Blenden maar!

Hoe gebruik je een high speed blender het best?

Tot slot moet je er rekening mee houden dat de manier waarop je een high speed blender gebruikt eveneens sterk de levensduur kan beïnvloeden. Veel mensen staan hier niet bij stil, maar dit kan in de praktijk een wezenlijk verschil maken. Het is bijvoorbeeld helemaal niet aan te raden om zomaar meteen van bij het begin de blender op de hoogste stand te zetten. Doe je dat wel? Dan zal je kunnen vaststellen dat de motor daardoor meteen optimaal wordt belast. Dat is helemaal niet interessant. De motor vormt het hart van je apparaat. Is deze op een zeker ogenblik dus met andere woorden stuk? Dan zal je wellicht niets anders kunnen dan een nieuwe blender aanschaffen.

Laat een reactie achter